RSS

עוגיות עוגיות

10 מאי
עוגיות עוגיות

יאללה, הפסקה לצורך משו מתוק וחזרנו לכתוב. כן?

כן. ובכן, זו לא טעות וזו לא כפילות מיותרת, אנחנו מכינים היום עוגיות עוגיות. עוגיות עוגיות הן עוגיות שמכילות בתוכן עוד עוגיות. ומאחר וזה לא מספיק מרגש, הוספנו להן גם תועפות שוקולד מריר טוב.

נתקלתי במתכון הזה, כמה מפתיע, בבלוג אמריקאי בשם "Lovin' From the Oven" ומיד סימנתיו לשימוש עתידי (או, אם אתם מתעקשים, הכנסתי אותו לטבלת המתכונים האו-סי-דיסטית שלי, בת חמישים וחמשת העמודים נכון להיום). שם הוא נקרא "Chocolate Chip Oreo Cookies", אבל לאחר ניסיון להכין אותו כמוה ועוד נסיונות להכין אותו כמוני, הגעתי לתוצאה המושלמת ולשם המושלם: עוגיות עוגיות.

אם כך, ניגש להכנות:

נתחיל בלהוציא 115 ג' חמאה מהמקרר לריכוך. לאחר מכן נחמם את התנור ל-180 מעלות.

במתכון המקורי משתמשים בכוס שוקולד צ'יפס, אבל אנחנו מתקמצנים על הכסף שלנו וגם מעדיפים שוקולד יותר טעים, כך שנקצוץ לנו שוקולד מריר בעל לפחות 60% מוצקי קקאו לגושים יפים.

חשוב לא לקצוץ קטן מדי, כדי שהשוקולד לא יטמע לגמרי בתערובת העוגיות אלא יורגש בפני עצמו. בקיצור, אנחנו רוצים שיהיו לנו צ'אנקס בעוגיות.

השלב השני והכיפי להפליא הוא זה שבו אנחנו מועכים אוריאוז. מאחר והן מגיעות, חמודות שכמותן, באריזות של ארבע עוגיות, אין באמת סיבה להשתמש באחת עשרה עוגיות כמו במתכון המקורי. הגדילו נא ראש והשתמשו בשתים עשרה! ככה גם יותר כיף למעוך אותן בלי להוציא אותן מהאריזה. פשוט מכים בהן בעזרת קת הסכין (או, אם הסכין שלכם לא מהממת כשלי, אפשר עם מערוך או עם פטיש שניצלים). שוב, לא יותר מדי, אנחנו רוצים צ'אנקס ולא פירורים.

עד כאן שלב ההכנות.

נניח בקערת המערבל את החמאה שהתרככה, ארבע כפות סוכר לבן וארבע כפות סוכר חום (היא משתמשת בדמררה, אני בחום כהה. יש לו טעם של טופי). נערבל היטב עד שהתערובת קרמית ובהירה. אני לא יכולה לספר לכם כמה פעמים קראתי את התיאור הזה של ערבול חמאה וסוכר לתערובת קרמית ובהירה, אבל אני יכולה לספר לכם שהפנמתי את זה רק לאחרונה. צריך לערבל המון, המון זמן עד שזה קורה. אנחנו מדברים על ערבול של כמה דקות, עצירה לצורך ניגוב השוליים בעזרת מרית ושוב ערבול של כמה דקות וכן הלאה, כי זה מה שיתן לעוגיות את המרקם המושלם שלהן.

אתם רואים? אפילו כשחשבתי שזה מוכן, המרית הראתה עוד כמה גושישי חמאה שצריכים להתערבל להם. ערבלו נא, אם כן, אנשים טובים. ערבלו.

לכשתחושו כי הגיעה העת להמשיך הלאה, הוסיפו ביצה ווניל. לאחרונה גיליתי את הפלא המכונה מחית וניל ומאז אני משתמשת בה במקום וניל. במידה וגם אתם ראיתם את האור– הוסיפו חצי כפית מחית. אם לא, כפית תמצית וניל טובה תעשה את העבודה.

בקערה אחרת, יבשה בבקשה, מערבבים קמח, מלח וסודה לאפיה. מוסיפים את הקמח לתערובת החמאה אגב ערבול איטי ומערבבים מעט.

חשוב לערבל מעט כי משלב הוספת הקמח כל ערבוב מיותר יהרוס את המרקם שהשגנו בעמל רב בערבול החמאה ויוביל למרקם קשה. מאחר ובין כה וכה נערבב עוד קצת לאחר שנוסיף את השוקולד והעוגיות, לא צריך לערבב ממש עד הסוף וזה בסדר אם הקמח לא יטמע לחלוטין בבצק.

כעת נוסיף את השוקולד שקצצנו ואת האוריאוז החבוטים ונערבב, כאמור, לא הרבה.

זהו. התערובת מוכנה.

צרים כדורים. ניסיתי להכין קטנים, ניסיתי להכין גדולים. ניסיתי לאפות קצת יותר ולראות איך הן כשהן פריכות (או: השארתי אותן בטעות קצת יותר מדי בתנור, תלוי איך מסתכלים על זה), ניסיתי לאפות פחות ולראות איך הן כשהן רכות. המסקנה: גדולות ורכות. אבל אתם מכירים את עצמכם יותר ממני. אם נפשכם חפצה בעוגיות פריכות, נסו קטנות ופריכות- פשוט אפו אותן קצת יותר.

לעוגיות קטנות צרו כדורים בגודל כרוב ניצנים. לעוגיות גדולות- לכו על כדורי פינג פונג. הניחו על תבנית מכוסה בנייר אפיה, והשאירו מרווחי-מה בין כדור לכדור, שכן העוגיות מתפשטות קצת.

אופים עשר דקות לעוגיות רכות, או קצת יותר לפריכות ושזופות. אם אתם כמהים לקצת רכות, הן צריכות להיראות לא מוכנות ויציבות רק בשוליים. מחכים כמה דקות לפני שמתחילים לאכול, אלא אם כן אתם בסדר עם כוויות בלשון ועוגיות מפורקות לגורמים. אם אתם רוצים תהילה, הביאו אותן לחברים/עבודה/שכנים.

יאללה יאללה, תני מתכון

עוגיות עוגיות- המקור מכאן, עם שינויים והתאמות שלי, כמו שעוגיו.נט נוהגת לומר.

115 ג' חמאה רכה

4 כפות סוכר לבן

4 כפות סוכר חום

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל או 1/2 כפית מחית וניל

1 ו-1/4 כוסות קמח (180 ג')

1/2 כפית סודה לאפיה

1/2 כפית מלח

12 עוגיות אוריאו שבורות לחתיכות

1 כוס שוקולד מריר קצוץ (140 ג')

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית ובהירה. מוסיפים ביצה ווניל ומערבלים לתערובת אחידה.

בקערה יבשה מערבבים קמח, סודה ומלח. מוסיפים בהדרגה אגב ערבול איטי את תערובת הקמח לתערובת החמאה. מערבלים מעט. מוסיפים את האוריאו והשוקולד ומערבבים מעט בעזרת מרית.

יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה. משאירים רווחים של כשני סנטימטר בין כדור לכדור.

אופים עשר דקות או עד שהשוליים יציבים.

מודעות פרסומת
 
2 תגובות

פורסם ע"י ב- מאי 10, 2011 ב- מתכוני שוקולד, עוגיות

 

תגים: , , ,

2 תגובות ל-“עוגיות עוגיות

  1. עלמה

    מאי 10, 2011 at 6:09 pm

    עוגיות עם עוגיות, הא?! יכולתי לנחש שזה מתכון אמריקאי

     
  2. mon

    מאי 10, 2011 at 6:09 pm

    אוי הציור בסוף פשוט מעולה! וגם העוגיות.

     

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

 
%d בלוגרים אהבו את זה: