RSS

סלט פול ושום ירוק אביבי

17 אפר

אין להכחיש זאת, אני לא בקטע של קיץ. גם לא של אביב. זה לא בשבילי.

אני מתעטשת, אחר כך אני נשרפת, אני סובלת מחום, מגעיל לי תמידית ולא כיף לי בכלל. הבו לי שישה חודשי סתיו ושישה חודשי חורף ואהיה מרוצה בתכלית.

מה שאני כן מוכנה לתת לאביב זה את הירקות. הארטישוק, הפול, השום הירוק שמפציע ממש עכשיו, החובזות וכל העלים הירוקים, זה כבר משהו שאפשר לפצוח באיזשהו משא-ומתן לגביו.

כמו כן, זה הזמן לצאת בקריאה נרגשת: רבותיי, לכו לשוק!

אני יודעת שלא לכל אחד יש בוקר פנוי לזה, שלא לכולנו יש שוק ליד הבית וזמן. אבל כשיש לכם זמן, בבקשה, לכו לשוק. תחשבו על ההבדלים: בסופר יש לכם ערימת עגבניות. לא יפה- זה מה שיש. בכל שוק (אולי חוץ מרמלה-לוד, לוידעת, לא הייתי שם הרבה זמן) תמצאו לפחות עשרה דוכנים לבחור מהם את העגבניה שנפשכם חפצה בה.

בשוק יש להניח גם שהעגבניה נקטפה אתמול, בעוד שבסופר רוב הסיכויים שהיא נקטפה ירוקה לפני חודש ומאז מחכה בחדר הבחלה (ויש סיבה ששמו של החדר, ובכן, מבחיל, pun intended) עד שתיגמר הערימה ויזדקקו לה. וחשוב מכל: בשוק החיבור לירק עונתי הרבה יותר גדול, כך שסביר להניח שבימים אלו תמצאו בכל שוק שום ירוק ופול ירוק, בעוד שבסופר מעולם לא חזתה נפשי בשום ירוק (זה תופס המון מקום) ופול יש רק במקפיא. כן, ארטישוק תמצאו בסופר, אבל כנראה כזה שעליו נפתחו לפני שבוע ועל הגזע שלו כמעט כתוב "קטפו אותי במרץ, אני ממורמר" ולא ארטישוק יפה, שעליו סגורים וגבעולו רענן.

אם כן, לכו לשוק, ואז תוכלו להכין את הסלט המעולה, המרענן והשופע אביביות שהגיתי בעקבות המסע לשוק שערכתי בשבוע שעבר. זה הזמן.

אם כך, לצורך הכנת הסלט הזה נזדקק למעט מאוד מרכיבים: עלים ירוקים שיכולים להיות רוקט, רשאד, בייבי למיניהם, אפשר גם שקית מעורבת של עלי בייבי מהסופר, בסדר? רק שיהיה טרי ורענן, ובלי הגבעול, אנחנו לא עיזים. הלאה: שום ירוק, פול ירוק, גבינת עיזים, שמן זית טוב, מלח ולימון. דאטס איט.
נתחיל בפולים:

פולים הם יצור בעייתי משקלית, משום שמשני קילו פול ירוק יצאו לכם בפועל כחצי קילו פולים. כדי להגיע לפולים עצמם צריך לקלף פעמיים (כולם ביחד: "צריך לקלף פ-ע-מ-ים"). אל חשש, זה לא כזה מסובך והפולים כמעט מתקלפים מאליהם.
קודם כל, לתפוס תרמיל מהפטוטרת החמודה שלו ולמשוך לכיוון מטה.

הפטוטרת תרד יחד עם החוט שמחבר את התרמיל בצידו, ולפעמים אפילו עם החוטים שמשני צדדיו, אם היא פטוטרת אדיבה במיוחד. אני אכתוב עכשיו עוד כמה פעמים פטוטרת, ברשותכם, כי זו פשוט מילה כל כך מגניבה: פטוטרת, פטוטרת, פטוטרת.
כעת, יהיה ממש קל לחלץ את הפולים מתוך התרמיל.
פול נופל
בשלב הזה תצטרכו להפעיל שיקול דעת. אם יצאו לכם מהתרמילים, כמוני, פולי ענק, תצטרכו לבשל את הנפילים במים רותחים. לא המון, עשר דקות ככל הנראה יהיו די והותר. אם יצאו לכם פולים קטנים- חליטה במים רותחים תספיק. איך יודעים מה קטן ומה גדול? הפולים שלי היו בגודל של שעועית בובעס, שזה ענק. פולים בגודל אפונה יסתפקו בחליטה.
אחרי חליטה של כמה דקות או בישול של עשר, הציפה השקופה שמכסה את הפולים תיפרד מהפול ויהיה ממש פשוט להסירה. לחיצה קטנה- והפול בחוץ.
(טוב, אל תגלו, אבל אם לא מצאתם בשום פנים ואופן פול טרי אפשר להשתמש בקפוא של סנפרוסט, לחלוט ולקלף. זה לא יהיה טעים כמו טרי אבל זה יכול לעשות את העבודה)
בשלב זה, יש לנו קערה עם פולים מקולפים למשעי, יפים וירוקים. נתבל אותם במלח, הרבה לימון והרבה שמן זית, ונשים אותם בצד.

התיבול של הפולים בשלב הזה גם מאפשר להם לספוג טעמים, וגם מאפשר להכין ממש הכול עד לרגע האחרון: עלים ירוקים שמתבלים מראש הופכים לסמרטוט כשלוש דקות מרגע תיבולם. לכן, תיבול הפול מאפשר לנו להכין את העלים הירוקים בקערה עם הגבינה והשום הירוק, להכין את הפול המתובל, וברגע האחרון לפני ההגשה לאחד את הכול.
הגענו לשלב השום הירוק. הו, אם היה אפשר להפוך אותו למטהר אוויר הייתי עושה זאת. שימו לב, עונתו קצרצרה ועל כן לא כדאי להתמהמה. רוב הסיכויים שאחרי פסח כבר יהיה קשה למצוא אותו. נו נו, לכן זה נקרא "עונתי".
ובכן, כשאומרים "שום ירוק" מתכוונים לגבעולים שצומחים מראש השום. הם ירוקים, שומיים בצורה עדינה ונהדרים לתיבול. למרקם אופטימלי וכדי לנקות את הגבעולים כמו שצריך כדאי לחתוך לאורך הגבעול פתח, לשטוף דרכו את כל השכבות הדקות כדי להיפטר מהאדמה, ולשלוף את הגבעול הפנימי ביותר שמרקמו עצי ופחות נעים ללעיסה.

את עלי השום שנשארו פורסים כמו בצל ירוק, ומוסיפים לעלי הבייבי נטולי הגבעול שלנו.
בשלב הזה ניקח את גבינת העזים, שיכולה להיות פרומעז שמוצאים בסופר או גבינת שחת של ברקנית שבשבילה צריך להתאמץ קצת יותר, או כל גבינת עיזים רכה ועזת טעם שאפשר לקרוע בידיים ותחזיק מעמד. לא צריך הרבה. כמה פרוסות של פרומעז קרועות לחתיכות והסתדרתם. מוסיפים לעלים ולשום, ומערבבים פנימה גם את הפול המתובל. טועמים כדי לוודא שלא צריך עוד שמן זית, לימון או מלח, וטורפים.

כן כן, זה נראה כמו סלט משעמם, אבל אתם לא מבינים את סוג המסע שאליו הסלט הזה יוציא אתכם עם הטעם הלימוני-עיזי-שומי-פולי שלו. ע' שונא הסלטים חיסל אותו בלי להשאיר לי כמעט כלום ובלי להתייחס ללזניה וללחמניות הטריות שהיו על השולחן. עד כדי כך.

יאללה, יאללה, תני כבר מתכון

סלט פול ושום ירוק אביבי
צרור רוקט/רשאד/עלי בייבי לבחירתכם
1 ק"ג תרמילי פול יפים
גבעול גדול משום ירוק אחד
50 ג' גבינת עיזים כמו פרומעז או שחת של ברקנית
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית טוב
מלח

מורידים את הגבעולים מעלי הבייבי ומניחים בקערה.
מחלצים את הפולים מהתרמילים. אם הם גדולים- מבשלים עשר דקות במים רותחים. אם הם קטנים- חולטים אותם חמש דקות במים רותחים. מחלצים אותם מהציפה השקופה. מתבלים את הפולים הנקיים במלח, לימון ושמן זית, מניחים בצד.
חותכים לאורך חתך בגבעול השום הירוק, שוטפים היטב מאדמה ומחלצים את הגבעול הפנימי הקשה. זורקים את הגבעול הפנימי ופורסים דק את הגבעול החלול. מוסיפים לעלי הבייבי.
קורעים את גבינת העיזים לפיסות קטנות ומוסיפים לעלי הבייבי.
(עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקירור, להוציא עשרים דקות לפני ההגשה כדי להביא את המרכיבים לטמפרטורת החדר)
ממש לפני ההגשה מאחדים את הפול הירוק על נוזלי התיבול שלו יחד עם העלים. מערבבים בעדינות, מתקנים תיבול אם צריך.


ושלא תחשבו שאשכח לרגע את משימתי המסיונרית: לשלומגד כפרה על ראשו היפה יש אלבום חדש. מדובר בפרוייקט המשך של "העבד" הנפלא, "שירי ארץ ישראל" ואפשר להשיגו אך ורק בבאנדקאמפ, 500 הורדות ראשונות בחינם. אוצו רוצו.

מודעות פרסומת
 
2 תגובות

פורסם ע"י ב- אפריל 17, 2011 ב- סלטים

 

תגים: , , , , , , , ,

2 תגובות ל-“סלט פול ושום ירוק אביבי

  1. עלמה

    אפריל 23, 2011 at 5:40 pm

    נראה משובח.

     

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

 
%d בלוגרים אהבו את זה: